Werking & Effect

Hoogtetraining

Het principe achter hoogtetraining is even simpel als complex. Hoogtetraining wil letterlijk zeggen dat training plaatsvindt op hoogte. Het is dus te vergelijken met trainen en sporten in de bergen. In berglucht zit minder zuurstof dan op zeeniveau. Op zeeniveau bevindt zich normaal gesproken 20.9% zuurstof, als we naar een hoogte gaan van 2500 meter is dat rond de 15.5%. 

De werking is vervolgens eenvoudig. U ademt lucht in met minder zuurstof waardoor het lichaam wordt geprikkeld. In de nieren bevinden zich gevoelige cellen die op het zuurstoftekort reageren en stimuleren de aanmaak van erytropoёtine. Dit hormoon stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. 

Rode bloedcellen binden zuurstofcellen waardoor het zuurstoftransport verhoogt. Hierbij verhoogt ook de zuurstofopname in spieren en organen. De doorbloeding van de spieren versterkt en daarnaast verbetert het ook de stofwisseling.     

Voordelen voor sporters en andere doelgroepen als zij trainen op hoogte zijn:

Hoe werkt het?

Interesse? Neem contact op!

Tijdens het versturen van het formulier kan gevraagd worden op een een aantal afbeeldingen te klikken. Dit is om misbruik te voorkomen.